Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان گفت: متأسفانه  در ۵ مورد آتش‌سوزی به ۲۵ هکتار از مناطق حفاظت‌شده استان هرمزگان در دو ماه اخیر خسارت وارد شد.

حبیب مسیحی تازیانی صبح امروز(۱۹ خردادماه) در جمع خبرنگاران، بیان کرد: بی‌شک از سه دهه پیش تاکنون استان هرمزگان در مسیر توسعه با سرعت وجهش مثال‌زدنی قرارگرفته است اما توسعه‌ای می‌بایست شتابش و ضابطه‌اش با توسعه پایدار زیست‌محیطی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: حفظ منابع و توان اکولوژیک آن برای بارگذاری یک توسعه می‌بایست قابل قیاس باشد که این مهم بی‌شک با همدلی و همکاری کلیه علاقه‌مندان به محیط‌زیست، ارگان‌ها و همه دلسوزان محیط‌زیست استان در حال رصد مداوم است.

مسیحی ادامه داد: همان‌طور که می‌دانیم استان هرمزگان دارای دو اکوسیستم خشکی و دریایی است که اکوسیستم خشکی آن به وسعت ۷۲ هزار کیلومتر و اکوسیستم دریایی یا آب‌های سرزمینی ما به وسعت ۳۵تا ۳۷ هزار کیلومتر است که همکارانم با همین تعداد کم تمامی مناطق تحت مدیریت استان را محافظت می‌کند.

 وی در خصوص اهم اقدامات این اداره کل در سال گذشته و دو ماه نخست سالجاری اظهار کرد: به‌طورکلی ۵۵۰۰ پایش زیست‌محیطی در سال ۹۸ توسط همکاران ما انجام‌شده است که ۲۵۰۰ پایش از تعداد کل پایش های مذکور فقط در حوزه معاونت انسانی صورت گرفته است.

این مقام مسئول عنوان کرد: بالغ‌بر ۱۰۷ واحد صنعتی بزرگ و متوسط  فعال به‌طور مستمر در استان پایش شدند.سال گذشته، ۱۸ واحد آلاینده  در استان معرفی شدند و بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی جهت رفع آلایندگی اخطار گرفتند.

وی در خصوص پایش آلودگی در دریا و ساحل افزود: ۲۳ نقطه در استان  براساس شاخص‌های دریایی و سواحلی، هرساله مورد پایش قرار می‌گیرد و آلودگی‌ها آن منطقه سنجیده  می‌شود.

مسیحی از پایش حدود ۱۷ شناگاه غیررسمی و رسمی نیز در این ویدئو کنفرانس خبرداد و عنوان کرد: : قرار بود تا پایان فروردین‌ماه تصفیه‌خانه شهرک ولیعصر نیروی دریایی به بهره‌برداری برسد ولی به علت شیوع کرونا، این عملیات به تعویق افتاد و در حال حاضر مشغول اتمام پروژه هستند که هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد. با راه‌اندازی این تصفیه‌خانه  تا حدودی از آلودگی دریا کاسته می‌شود .

وی ادامه داد: در بخش مدیریت پسماند این اداره کل موفق به برگزاری شش کارگروه مدیریت پسماند با بررسی موضوع طرح جامع مدیریت پسماند استان شده است، توانسته‌ایم طرح جامع را برای شهرهای ساحلی به تصویب رسانده وهم اکنون منتظر تأمین اعتبار از سوی وزارت کشور برای انجام طرح مذکور ( تفکیک از مبدأ) هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان اضافه کرد: در برخی از شهرهای کوچک و متوسط استان شروع‌شده و حتی برخی از آن‌ها در مرحله بازیافت زباله اقدام کرده‌اند. در بندرعباس تفکیک زباله به‌طور بخشی و محله‌ای شروع‌شده است.

مسیحی تازیانی اضافه کرد: در حوزه طبیعی این اداره کل متأسفانه طی دوماهه اخیر در ۵ مورد آتش‌سوزی، ۲۵ هکتار از مناطق حفاظت‌شده خسارت وارد کرد. با تلاش آتش‌نشانان، نیروهای مردمی، کوهنوردان و هلال‌احمر کمتر از نیم روز از شروع  آتش‌سوزی‌ها اطفا شد.

مدیرکل محیط‌زیست هرمزگان به دستگیری شکارچیان متخلف اشاره کرد و گفت: در طی فروردین و اردیبهشت‌ماه سال جاری، مأموران اجرایی یگان حفاظت محیط‌زیست استان موفق به دستگیری ۲۸ متخلف شکارچی شدند و آن‌ها را تحویل مقامات قضایی دادند.

مسیحی تازیانی افزود: از  این افراد ۱۴ قبضه  اسلحه مجاز، ۱۰ قبضه اسلحه غیرمجاز و جنگی به دست آمد و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی تحویل داده شد.

وی در خصوص ماجرای رهاسازی گربه‌ماهی‌ها در سواحل جاسک، افزود: جمعه گذشته، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن لاشه تعداد زیادی از گربه‌ماهی‌ها در سواحل شهرستان جاسک مشاهده شد.

 به گفته مدیرکل محیط‌زیست  هرمزگان، این آبزیان در تور برخی از صیادان به دام افتادند که به علت غیر مصرفی بودن و عدم ارزش‌افزوده، در دریا رها شدند و امواج آن‌ها را به ساحل رسانده است.

مسیحی تازیانی خاطرنشان کرد: صبح همان روز یک تیم تحقیقاتی از اداره کل محیط‌زیست استان برای بررسی علت مرگ آبزیان در این شهرستان اعزام شدند. در برآورد اولیه مقدار این گربه‌ماهی حدود یک تن بود.

وی با بیان اینکه رسیدگی به این‌گونه تخلفات بر عهده شیلات است و بهتر است از لاشه این‌گونه ماهی‌ها استفاده بهتری شود، تصریح کرد: گزارش رسمی این حادثه به اداره شیلات جاسک داده‌شده است که در این رابطه تحقیقات لازم صورت گیرد و ما پی گیری این تخلف هستیم.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آتش سوزی در جنگل ها مسیحی تازیانی گربه ماهی محیط زیست ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۷۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با شرایط برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و گزارش‌هایی که از سراسر کشور اعلام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

محمدمهدی توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آسیب تورهای طبیعت‌گردی به محیط زیست اظهار کرد: این گردشگری جزو گردشگری انبوه و صرفا با هدف تفرج و لذت از طبیعت است که باعث آسیب به طبیعت می‌شود.

وی افزود: مقاصد گردشگری به ویژه مناطق طبیعی و بکر ظرفیتی دارند که اگر بیشتر استفاده و بهره‌برداری شوند، به مرور زمان باعث از بین رفتن بستر گردشگری می‌شود. معمولا در ۶ ماه اول سال به دلیل مساعد بودن شرایط آب‌وهوایی حجم زیادی از گردشگران در یک زمان مشخص وارد مناطق طبیعی می‌شوند، از جمله دره ارغوان طرقبه که در اوایل اردیبهشت‌ماه امسال و روزهای آخر هفته شاهد ورود سیل عظیمی از گرشگردان با خودرو، دوچرخه و برگزاری تورهای دسته‌جمعی بودیم که این بیشتر از حد ظرفیت منطقه گردشگری شهرستان طرقبه بوده است. 

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: تورهای طبیعت‌گردی معمولا در مناطق روستایی، حاشیه جنگل‌ها یا مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و دور از دسترس انسان‌ها انجام می‌شود، بنابراین باید تابع قوانین گردشگری پایدار و مسئولانه باشیم و کدهای اخلاقی که برای این موضوع تعریف شده را رعایت کنیم. این مناطق زیستگاه گونه‌های ارزشمند حیات وحش هستند، بنابراین باید به گونه‌ای رفتار کنیم که آسیب و صدمه‌ای وارد نشود.

توکلی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که اخیرا در بحث گردشگری داریم و نگرانی‌های زیادی را نیز به دنبال داشته، افزایش تورهای غیر مجاز و ورود افراد بی‌مسئولیت به حیطه گردشگری طبیعی است که بدون آموزش وارد طبیعت می‌شوند و هدفشان کسب سود و مباحث اقتصادی است. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی سال‌های گذشته به دلیل نبود فرهنگ درست استفاده از فضای مجازی و معرفی اماکن گردشگری و اماکن بکر، موجب شده دیگر مانند گذشته مناطق بکر نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: برگزاری تورهای طبیعت‌گردی شاد یکی از دلایلی است که باعث تخریب طبیعت می‌شود. ورود تورهای آفرودی با عنوان بیراهه‌نوردی، کویرنوردی و غیره در مناطق جنگلی و کویری و ایجاد سروصدا با اسپیکرها در فصل بهار مخصوصا ۶ ماه اول سال که فصل زادوولد و تولید مثل حیوانات است، صدمات زیادی را به محیط زیست وارد می‌کند و باعث پراکنده شدن جمعیت حیات وحش و از بین رفتن امنیت آن‌ها می‌شود.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ورود خودروهای آفرودی به مناطق طبیعی باعث آسیب به حیات وحش می‌شود، همچنین می‌تواند موجب از بین رفتن پوشش گیاهی، درختان، درختچه‌ها و همچنین رودخانه‌ها و منابع آبی شود و مسیر را برای خودروهای شخصی و عمومی و موتورسیکلت‌ها باز کند. ضروری است در این خصوص اقدامات قانونی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط انجام و آموزش‌های لازم از طرف هیات اتومبیل‌رانی و موتورسواری به رانندگان داده شود.

توکلی عنوان کرد: از جمله دستگاه‌های اجرایی که می‌توانند به حفاظت از طبیعت در مقابل این نوع گردشگری کمک کنند، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع، قوه قضاییه، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها، پلیس نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی هستند. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: باید آموزش‌های لازم از طریق راهنمایان گردشگری، مسئولان آژانس‌ها و کلیه افرادی که درگیر صنعت گردشگری و میزبان گردشگران هستند، انجام شود. آموزش‌های قبل از ورود به مناطق و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

وی افزود: خود جوامع محلی به عنوان میزبان گردشگران نیز باید با اهمیت موضوع حفاظت از طبیعت و محیط زیست و ارزش‌های آن آشنا شوند و در خصوص نحوه برخورد با افراد متخلف آموزش ببینند. باید از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری شود و افرادی که خودروهای آفرودی دارند آموزش ببینند. آموزش از طریق رسانه، صداوسیما و فضای مجازی نیز می‌تواند از اینگونه تخریب‌ها جلوگیری کند.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: با این شرایط و گزارش‌هایی که از سراسر کشور در ایام بعد تعطیلات نوروز، عید فطر و تعطیلات دیگر شاهد هستیم، انباشت هزاران تن زباله در شمال و جنوب کشور و قطع درختان، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

توکلی گفت: امسال از طرف سازمان جهانی توریسم، به عنوان سال گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز اعلام شده و استان‌های فارس و خراسان رضوی در کشور به عنوان پایلوت در این زمینه اقداماتی انجام دادند که اولین جلسه آن اخیرا برگزار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان